mandag 26. april 2010

Ommøblering på kjøkkenet
Det er ikke så veldig lenge siden vi kjøpte nytt kjøkken. Det er et ikea kjøkken med nexus
brunsorte fronter. Av og til så angrer jeg veldig på at jeg ville ha det så mørkt, men når ungene til stadighet er med og lager mat, så er det litt greit også. ;-) Fant forresten ut at det ikke kostet mer enn 1200,- å bytte ut alle frontene meg Ikeas billigste alternativ, høyglans hvit. Kanskje jeg gjør det en gang, bare for å prøve. Neida, jeg skal ikke klage, alt i alt er jeg veldig fornøyd med det vi har.
Det eneste var at her en dag når mannen var borte, selvfølgelig, så ble jeg veldig rastløs. Av og til skulle jeg ønske at jeg hadde en jobb å gå til... Men jeg vet jo at jeg er utrolig heldig og priviligert som har muligheten til å være hjemme med Saga mens hun er liten. Jeg setter stor pris på det, men noen ganger må jeg bare gjøre noe litt mer enn det vanlige... Jeg ville altså ommøblere på kjøkkenet. Ikke så mye da, men resultatet ser dere under her. Takk og lov for en snill jente som sover seg gjennom det meste. ;-) Ikke det at det bråkte så veldig da, for jeg fant ikke riktig bits til drillen, så alt måtte skrues ned og opp meg skrujern...
Jeg har lenge ønsket meg en "smørebenk", og nå har jeg fått deg. Skal ha en barkrakk også ved den. Jeg skrudde også ned alle lyslistene, og det ble mye finere. Det er veldig lavt under taket her, så benken og overskapene så ganske gnudd ut med den lista under. Nå fikk vi også plass til kaffemaskinen i hjørnet. Det var litt deilig, og hjørnet med kjøleskapet ser faktisk litt ryddig ut! :-)
Ser også at noe må gjøres med gulvet her inne. Det var et gammelt furugulv her, som vi pusset ned og lakket hvitt. Vi har tydligvis fått en dårlig lakk, for den flasser av. Ganske irriterende, for vi var veldig klar på at den var til et kjøkkengulv, og måtte tåle masse "trafikk" og skuring. Jeg kan dra av det øverste strøket i store, myke flak... :-( Parkett neste, kanskje... Det er en liten kjeller under her som vi ville bruke til lagring av brus og hermetikk, men det blir jo ikke så lett å få fint om vi legger parkett, kanskje...?
Legg merke til flisene i hjørnet ved kjøleskapet. Synes de er såååå fine. :-) Har ingen aning om hvor lenge de har lagt der, men det er nok en stund. I "gamle dager" så var det vedovn i de fleste rommene her så det er nok derfor disse flisene ligger her også. Ble kjempeglad når jeg fant de under to lag veldig(!) fastlimt belegg.Vi baker og lager mye god mat på kjøkkenet vårt. Måtte bare slenge med noen bilder av Tommy sin fantastiske heljebakst også. Er veldig heldig som har en mann som liker seg på kjøkkenet. Det er ofte han som tryller frem ting der ute, og nesten alltid sammen med ungene. Ser de storkoser seg når de får smake underveis, og være med å bestemme hva som skal kokes, stekes, kuttes eller bakes.
Ryddingen blir ofte overlatt til mor, men det får ho heller leve med. ;-)

4 kommentarer:

 1. 1200 kr for en haug med skapdører???? Jøsses, det var billig!!!!!! Skulle jeg ha byttet til hvite skapdører på mitt kjøkken, så ville det ha kostet maaange tusen kroner. Derfor malte jeg dem i stedet!!!! De var antikk beiset, og utrolige utrivelige. Kjøkkenkroken vår ble så mye lysere og hyggeligere. Men i forteltet vårt, så har jeg malt alt i sort og koksgrått. Så alt til sitt bruk. Der syntes jeg det er flott med de fargene. Og inne i campingvogna, så er alle skaper og hyller de fargene som vi hadde på kjøkkendørene hjemme. Så jeg er ikke helt på det med at ALT skal være hvit. Variasjon og det at vi er og har det forskjellig, syntes jeg er bra!!!! Klemz

  SvarSlett
 2. Jøss, så handy du er da! Enig med hjertedama i at variasjon og forskjellighet er bra . Jeg kjører jo litt lys romantisk stil hjemme, men på hytta har vi tømmervegger og røde kjøkkenskap, svarte møbler osv. Jeg har altså totalt forskjellig stil hjemme og på hytta, og jeg liker begge kjempegodt.

  Ønsker deg en flott kveld, hilsen fru Strøm

  SvarSlett
 3. Hei Hilde.

  Det ser mye ryddigere ut etter at du ommøblerte kjøkkenet. Mer åpent på en måte.
  Kjøleskapet passet jo perfekt oppå flisene. Det er morro å ommøblere.

  Kose deg:o)

  SvarSlett
 4. Hei!
  Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min! Skal inn å titte litt ekstra i din når jeg får tida, men jeg har nettopp funnet ut at det er 1.mai i morgen og at butikkene er stengt... Lenge leve teflon-hjerne!
  God helg!

  SvarSlett