AYLA ~ alternativt ~


Vi har en liten butikk hvor vi selger litt av hvert innen det alternative, så som; krystaller og stein, bøker, englekort, røkelse, drømmefangere og mye mer. Her vil jeg presentere noe av utvalget.


Drømmefanger legende fra aztekerne:
Når det blir mørkt og jordmenneskene blir trette og sovner, begynner åndeenergiene med sitt mangfoldige vesen og uvesen. Noen forvandler seg til drømmer. Og akkurat som det finnes gode og onde åndeenergier, finnes det gode og onde drømmer. Onde drømmer fører sykdom med seg, eller de er tegn på ond trolldom.
De gamle fortalte hvordan man hindrer at onde drømmer når frem til oss:
”Det var en gang en ulykkelig kvinne blant forfedrene våre. Hun hadde et barn som gråt med coyotene hver natt fordi onde drømmer fortalte det onde historier mens det sov. Og siden kvinnen ikke visste å hjelpe mer, ba hun edderkoppkvinnen om råd. Edderkoppkvinnen var mye eldre enn forfedrekvinnen og meget klok. Av greinene på trærne som vokste ved elven laget hun en ring, ikke større enn et barns hode. Så forvandlet hun seg til en edderkopp og spant tråder på kryss og tvers i ringen. Da hun var ferdig, flettet hun inn gjenstander med stor magisk kraft inn i nettet: klapperslangens skralle, roten av en trylleplante, en mangefarget sten, hår av bjørnen og bøffelen. Og enda flere gjenstander som hadde stor magisk kraft.
”Ta det og heng det over vuggen. Da vil ingen onde drømmer få makt over barnet ditt. Nettet vil hindre at ond energi sniker seg inn i tipien deres. Det vil fange opp og samle alle disse kreftene, og når morgenen kommer, vil de forsvinne sammen med natten. Vis nettet til brødrene og søstrene dine, og vev nett selv, slik at de onde drømmene også mister sin kraft over dem” Og dermed gikk den ulykkelige kvinnene tilbake til landsbyen og gjorde slik hun var blitt rådet til.
Og slik som forfedrekvinnen lærte av edderkoppkvinnen, slik gjør vi det den dag i dag: Vi former en ring av grenen fra et tre ved vannet og fletter gjenstander med magisk kraft inn i et nett av tynne tarmer. Der har vi perler, hår fra pumaen, bjørnens tenner, muslinger og steiner. Vi henger drømmefangeren over soveplassen vår eller bærer en litt mindre på hodet. Aztekerne vever også inn fjær i nettet fordi fjær har en særlig kraft. På deres språk kalles en drømmefanger titlathin.
Det betyr: ”Det som beroliger meg”

Stein og krystallhealing:
Vi har smykket oss med stein og krystaller i årtusener. Ikke bare fordi de er pene å se på, men også fordi de har en helberedende virkning på oss. 

Steinene og krystallenes historie
Ved verdens skapelse ble steinene naturens første faste materie, og derfor ble det også naturens første rike, steinriket. Senere fulgte planteriket, dyreriket og til slutt menneske. Steinene har derfor helt fra skapelsen vært ladet med de energiene som alltid er til stede i omgivelsene. De har tatt til seg solens energi, vindens og regnets energi, og energi fra vulkanutbrudd og andre naturkatastrofer har bundet seg til dem. I steinene finner vi universets hukommelse, alle handlinger, all kunnskap og alle følelser - det vil si allting som er og noen gang har vært.

Steiner og krystaller er en del av universets lys eller energi, og er ladet med den på samme måte som solen, månen, vannet og alt annet i naturen. Den største forskjellen er at steinene og krystallene ikke har følelseslegeme som vi, og det er derfor deres energistrøm alltid er jevn og har samme frekvens. Om vi har en krystall som sender stadig jevne bølger, da virker den som en stemmegaffel som vår kropp vil forsøke å harmonere med. Hvis to stemmegafler er satt opp i nærheten av hverandre og man slår på den ene, da sender den fra seg bølger. Etter kort tid begynner også den andre å vibrere og sende samme slags bølger og samme tone. Bølgene som energisteinene og krystallene gir fra seg påvirker vårt energiområde, vår kropp, våre følelser og sinnet som den ene stemmegaffelen gjør med den andre.

Hver stein er for det meste sammensatt av lys, vann og mineraler. Tilsvarende stoffer finnes også i våre legemer, men ikke i så fast form som i steinene. Hver stein har et bestemt lys som kommer av dens farge. Hver farge har sitt eget svingtall (eller bølger) som prøver å harmonere med svingningene omkring seg. Svingningene fra steinenes farger, men også fra deres mineralinnhold, kan man bruke til healing på hele kroppen. Svingningene skaper balanse i kroppen, og når vi har nådd til fullkommen balanse, er vi helbredet. Noen steiner og krystaller inneholder frekvenser og farger som kobler seg inn på åndelige områder, og gjennom dem øker vi vår følsomhet for det overnaturlige og styrker kontakten med åndelige veiledere.Urtemedisin:

Det er skrevet lite om bruk av urter i stein-, bronse- og jernalderen her i Norge, men fra funn i andre land vet vi at bruken av visse urter var kjent. Et arkeologisk funn fra Irak har vist at neandertalere brukte urter regelmessig for 60 000 år siden. Steinaldermannen som ble funnet i alpene, er minst 3000 år gammel. Han hadde en liten skinnpose med urter på seg. En av disse hadde antibakteriell virkning og kan ha vært brukt i behandling av infeksjoner. Urter og planter ble regelmessig samlet inn og hovedsakelig brukt mot små lidelser, vanskeligere tilfeller ble overlatt til en “heksedoktor” eller til spesielt urtekyndige. Kvann, løk, humle, erter, bønner, kål og neper var planter som ble brukt i maten allerede i middelalderen.

Selv det de fleste ser på som ugress, har ofte en stor medisinsk betydning. Vi bør utnytte naturen rundt oss mye mer enn det vi gjør i dag. Hvorfor putte i seg sterke medisiner, når en liten blomst i veikanten kanskje kan gjøre samme nytten?  Urter kan i noen tilfeller gi en kortvarig allergisk reaksjon.Ørelysbehandling:
Otopati er en gammel indiansk behandlingsform, som de senere år har kommet til Norge. Ørelyset virker rent fysikalsk, og har innflytelse på trommehinnen, mellomøret og øretrompeten.Otopati virker både avslappende og beroligende, og det hender faktisk at pasienter sovner under behandlingen som varer ca 15 min. På hver side, innkludert hvile. Behandlingen er enkel å utføre på sofaen hjemme. Man kan ikke behandle seg selv, men trenger en hjelper.
  
Ørelysbehandling er en smertefri og ufarlig behandlingsform. Mange pasienter med lidelser som nevnt under er blitt godt hjulpet.
·         Irritasjoner i øre og bihuler
·         Mellomørebetennelse (akutt eller kronisk)
·         Bihulebestennelse
·         Tinnitus / Øresus
·         Menieres sykdom
·         Eksem i øregangene
·         Trykkutligningsproblemer (”dotter” i ørene)
·         Stress og anspenthet (avslappende og beroligende)
·         Hørselssvekkelse
·         Hodepine og migrene 
Ørelysbehandlingen fjerner også ørevoks på en behagelig og helt smertefri måte. 
Smertefri behandling for "ørebarn"
Høsten og vinteren er ei tøff tid for mange barn. Kanskje kan ørelys være redningen. – Otopati har veldig god effekt på barn med ørebetennelser.
Skal ikke brukes om trommehinnen er sprukket!Aromaterapi:

Aromaterapi er en stadig mer populær behandlingsform. Aromaterapi betyr “behandling med lukter”.
Det har vært praktisert i over 3000 år. Balsameringen av faraoene er et godt eksempel. Oljen virket vevsbevarende og forråtnelseshemmende, og er like pleiende for våre levende kropper.

For å gi en enkel beskrivelse, så er det en alternativ/medisinsk terapiform. Det er basert på ulike dufter fra planteriket, som kan helbrede og hjelpe. Oljen kan bli utvunnet fra blomster, blader, røtter, bær, frukt eller frø.

Aromaterapi blir brukt til å lindre alt fra tørr og ømfintlig hud til å behandle stress og depresjoner. Kombinert med massasje vil oljene hjelpe folk til å slappe av, og de vil lindre anspenthet. Det vil bedre blodsirkulasjonen og fjerne døde hudceller slik at huden blir glatt og frisk. Oljene kan brukes på mange måter: for eksempel i badevannet, i støvsugerposen, i vaskevannet, på treverket i badstuen, til inhalering, i oljebrennere eller i pot pouri. To dråper lavendelolje på hodeputen hjelper mange til en dypere søvn, og de våkner opp mer uthvilte enn ellers.

Bruk aldri eteriske oljer innvortes uten å ha rådført deg med lege.

Hold eteriske oljer unna øynene. 

Tynn ut oljene før du bruker de direkte på huden. F.eks. med peanøttolje eller annen nøytral olje.
Hvis du ikke vil massere inn oljene, kan du også bruke røkelse, eller brenne oljen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar