I`ve been around the world

ISTANBUL - TYRKIA 24. - 28.06.2010

24. juni pakket vi kofferten og kjørte til Torp lufthavn Sandefjord. Tommy overrasket meg med kjærestetur i bursdagsgave. :-) Dette var første gangen vi reiste fra Torp men det blir nok ikke siste. Vi likte flyplassen veldig godt. Vi fløy med KLM til Schiphol Amsterdam og videre til Istanbul. Vi hadde noen timers ventetid i Amsterdam men det gjorde egentlig ikke så mye. Der er det jo litt butikker å kikke i så timene gikk ganske fort.

Vi landet på Atatürk International som er en av de største flyplassene i Tyrkia kl. 00.20. Etter 95 timers reisetid. (inkludert venting i Amsterdam) Atatürk ligger 15 km unna Istanbul. Her var vi så heldige å bli hentet av en hyggelig gutt som jobbet for hotellet vi skulle bo på.

Hotellet vi, eller Tommy da, valgte til oss heter Historia. Det var er superkoselig lite hotell med 27 rom. Vi var ikke helt fornøyd med standard rommet som lå nede i "kjelleren". Det var trangt og mørkt men to enkeltsenger. Vi var såvidt innenfor døra og snudde. Heldigvis var det ikke noe problem for oss å oppgradere rommet. Vi fikk ordnet et superkoselig lyst rom men dobbeltseng badekar og balkong for 80 tyrkiske lire (ca. 400- ekstra.) Personalet var veldig hjelpsomme og hyggelige! Frokosten var også veldig bra. Om jeg skulle klage litt på noe så må det være den dårlige internett tilgangen. Hvis jeg satt helt musestille på gulvet med ryggen mot baderomsdøra og pcèn i fanget så funket det ok. :-) Men det var ikke noe stort problem da det virket fint nede i lobbyen.

Under her ser dere bilder av de severdighetene vi valgte å besøke denne gangen. Den blå moské har gratis inngang men her forventer de en liten donasjon. De andre plassene tar mellom 50,- og 100,- i inngangspenger.

Alle disse severdighetene er verd et besøk men det var nok cisternene og Hagia Sophia vi synes var mest imponerende. I gatene rundt ligger det spennende restauranter på rad og rekke. Vi liker å spise lokal mat når vi er på tur og det gjorde vi hver dag. Pide som er en slags tyrkisk pizza kan absolutt anbefales som forrett. Ellers har jo Istanbul McDonalds og BurgerKing også for de som foretrekker det. ;-)

Basilicasisternen (Yerebatan Sarayi)
 Rett under et av gamlebyens mest trafikkerte gatekryss finner du kanskje Istanbuls mest spesielle byggverk, det underjordiske vannreservoaret Basilicasisternen. Det ble bygd i det 5. århundre av bysantinerne. De brukte 336 greske og romerske søyler for å støtte opp det 20 meter høye buede hvelvet. Grunnflaten i vann reservoiret måler ca. 70 x 100 meter. Den mystiske atmosfæren blir forsterket gjennom dunkel belysning og klassiske musikk. Her nede kan man også beundre to store medusahoder.

Aya Sofia
Den mest storslagne bygningen er den bysantinske katedralen Aya Sofia, eller Hagia Sophia som ble bygget rundt år 535 som en hyllest til den bysantinske kulturen. Den ble regnet som en av kristendommens største kirker inntil de ottomanske muslimene inntok byen og gjorde den om til en moské. Siden 1934 har Aya Sofia vært museum. Fra utsiden ser kanskje ikke Aya Sofia så imponerende ut, men når man kommer inn, blir mange bare stående og måpe. Kuppelhvelvingen var i tusen år verdens største men sine 32 meter i diameter. Opprinnelig så var den større, men den raste sammen og man måtte bygge en mindre. Blandingen av kristen og islamsk kunst har du nok aldri sett maken til. Det er også runer i Aya Sofia. ”Halvor var her. År 900” er risset inn med runer oppe på det ene galleriet.

Grand Bazaar (Kapali Carsi)
Grand Bazaar er fra slutten av 1400-tallet og er et av verdens eldste «shoppingsentre». Hvis du bare skulle stoppe tre minutter ved hver bod og butikk, ville du måtte bruke to hele uker på besøket i basaren. Daglig strømmer det 250 000 til 400 000 besøkende innom de 58 gatene i basarområdet og pruter på kjøpmennenes varer. Her kan du finne alt mulig, men utvalget domineres av skinn og lær, gull og sølv, klær og sko, tepper, lamper og vesker. Ta deg god tid, og ikke la deg lure! Vi fant ut av at vi kunne prute til halve prisen. Likevel må kjøpmennene her inne betale leie så om du finner de samme varene i gatene utenfor basaren så er de garantert billigere der! Husk tillatt bagasjevekt på flyet ditt hjem! På Grand Bazaar er det mange lommetyver, så pass på lommeboka og vesken.

Den blå moské
Den enorme størrelsen og beliggenheten midt på hovedplassen i Sultanahmet gjør at moskeen er en av Istanbuls mest besøkte attraksjoner. Den heter egentlig Sultan Ahmets moské og ble bygd rundt 1612. Den har fått tilnavnet Den blå moskè på grunn av de tjue tusen blå flisene som preger interiøret. Utenfra er de seks store tårnene det mest iøynefallende trekket og det som har gjort bygningen til et av Istanbuls landemerker. Besøker du moskeen må du, som i alle andre moskeer, ta av deg skoene ved inngangen, ha klær som i hvert fall dekker skuldre og knær. Kvinner må dekke til håret.

Topkapipalasset
Dette palasset var i 350 år midtpunktet i det ottomanske riket, som på sitt største strakk seg fra Wien og Algerie til Det indiske hav. I Topkapi bodde og styrte sultanene, og palasset har gitt opphav til et utall historier og legender. Det gjelder spesielt den delen der sultanens harem bodde, og der bare evnukker slapp inn uten bind for øynene.

Restauranter
Etter en travel dag er det hyggelig å slappe av på en koselig restaurant, som det finnes mange av i Istanbul. Mange osmanske hus har blitt omgjort til restauranter og hoteller. Restaurantene er ofte små, intime steder hvor steinvegger, bindingsverk og dempet belysning gjør det veldig koselig. Her er det nesten norske priser. På de dyre restaurantene kan kelneren komme med en del forretter som man tror er ”på huset”, men de kommer i tillegg på regningen. Service på 10% kommer i tillegg. En god middag får du for rundt 20 tyrkiske lire. (80,-) Vil du prøve vannpipe etter middagen så anbefaler jeg smak av grønt eple!

28. juni pakket vi koffertene og satte nesa hjemover. Vi ble plukket opp av sjåføren på hotellet kl. 14.30. siden det var anbefalt av vi var på flyplassen 2 timer før avreise. Hjemreisen tok mye kortere tid enn utreisen så klokka 22.05 landet vi på Torp igjen, etter 5 timer og 55 minutter på reise.

Det var en innholdsrik tur og jeg følte vi fikk veldig mye ut av disse 4 dagene!ALANYA - TYRKIA 21.05 - 28.05. 2009 

 
Dette var vår første tur til Tyrkia. Vi hadde booket oss inn på Hotell Uzel i Alanya som Tyrkiareiser beskriver slik:

Prisgunstig hotell i sentrum

Enkelt hotell med livlig atmosfære nær Alanyas fornøyelsessentrum. Hotellet har snackbar og restaurant samt et lite bassengområde med solsenger og parasoller.

Jeg og mitt reisefølge vil beskrive dette som hotellet fra helvete! Det er det dårligste hotellet vi har vært på noen gang! Hotelleieren var en ekkel sleip type som var litt vel mye glad i damer og sprit. Min venninne ble lurt opp på et rom for "massasje" men var heldigvis oppegående nok til å ane uglene i mosen! En annen godtroende og naiv person kunne lett fått ferien og resten av livet spolert her... Vi kom til hotellet midt på natten så vi satte oss på balkongen og drakk litt øl og snakket. Vi hadde det veldig morsomt så latteren satt løst. Dette var ikke populært... Vi fikk klager på at vi bråkte for mye... Ok vi var nok litt høylydte... Vi roet oss ned og gikk til sengs. På morraen dagen etter skulle jeg i dusjen men den var ubrukelig. Spruten stod rett i taket og kunne ikke stilles ned. Vi klaget nede i resepsjonen og det ble fikset. Min venninnes dusj fungerte helt fint men toalettet var tett når de ankom rommet. Dette ble også fikset rimelig raskt. Min venninne hoppet i dusjen og fønet håret med hotellets hårføner etterpå. Hun gjorde seg ferdig og holdt på å kle på seg da hun plutselig kjente røyklukt. Hun gikk inn på badet igjen og hårføneren stod i full fyr. Hennes venn fikk rykket den løs fra veggen og kastet den inn i dusjen. De klaget selvfølgelig i resepsjonen og også dette ble ordnet opp i til slutt etter mye "diskutering" på tyrkisk som vi ikke forstod bæret av. Utpå dagen ville vi bade i bassenget og det var veldig forfriskende. Vi var tydeligvis veldig høylydte igjen... (Denne gangen midt på dagen!) Hotellbestyreren kom og kjeftet oss ut fordi vi bråkte og fordi vi raserte hotellet hans. Han truet oss med både politi og bøter. Dette godtok vi selvfølgelig ikke og tok kontakt men tyrkiareiser igjen. Vi ble heldigvis møtt med forståelse og fikk bytte hotell fra neste dag. Når personalet på Hotell Uzel fikk rede på at vi skulle bytte hotell så ble de om mulig enda mer ufyselige og nedlatende... Frokosten bestod forresten av en tallerken med to tørre skiver et hardkokt egg, en skive pølsepålegg, syltetøy og nugatti! Nei dette hotellet anbefaler vi ikke til noen!

Tyrkiareiser derimot skal ha skryt. De ordnet opp og fikk oss flyttet til Hotell Delfino som bildene på toppen her er ifra. Delfino er et populært familiedrevet hotell ved Kleopatrastranden. Kun hovedveien skiller hotellet fra stranda. Her har hotellet egen snackbar og utleie av parasoller og solsenger. Hotellets restaurant serverte en enkel, men god frokost. Middagen var helt topp. Vi spiste her flere ganger under oppholdet.
Utelivet i Alanya var upåklagelig. Vi vendte flere ganger tilbake til cafe Opera og Queens garden. Begge stedene kan anbefales på det varmeste. Stemningen var høy og vi hadde det rett og slett himla moro begge plassene!
Stranda hadde finkornet hvit sand og havet var turkist. FANTASTISK!

Kleopatrastranda som vi var på og den østre stranden blir delt i to av en klippe som strekker seg langt ut i havet. Middelalderborgen på toppen av denne klippen er et populært utsiktspunkt der du kan se hele byen. Nedenfor ligger gamlebyen, sentrum og havnen. Den 6 km lange borgen som er fra 1200-tallet ligger tronende høyt over byen. Halvøya var i gamle dager hovedkvarter for pirater som angrep handelsskip i disse farvannene. I følge mer eller mindre sikre kilder har middelalderborgen huset storheter som Julius Cæsar og Kleopatra.
De brukte stedet som kjærlighetsrede og feriested.Turen opp til borgen var en opplevelse i seg selv. Trange smug og bratte brosteinsbelagte bakker. På sidene lå små hus hvor folk solgte hjemmelagde produkter av blant annet silke.
Fra havnen under her går de populære badebåtene. Noen i vårt reisefølge var på dagstur med en av disse båtene men var ikke fornøyd med turen. Men det skal sies at det var en veldig liten båt de kom med på. Jeg og Tommy skulle også vært med men snudde når vi så båten. Den så ut som en liten forfallen badebalje mellom alle de andre flotte båtene! Bildene vi var vist på stranda når vi bestilte turen stemte ikke med virkeligheten!SHARM EL SHEIKH - EGYPT MARS 2006 

2 uker i Egypt!
Vi bestilte tur via pyramidene reiser. Vi fløy først fra Kjevik til Gardermoen og så fra Oslo til flyplassen ved Sharm el Sheikh, som ligger ca. 14 kilometer utenfor byen. Derfra kjørte vi buss til hotellet Club Reef som ligger flott til på en høyde i Hadabaområdet med vakker utsikt utover Rødehavet. 

Sharm El Sheikh ligger helt sør på Sinai-halvøya ved Rødehavet. Sjøen her er blant de klareste i verden og er hjem til en enorm mengde fisk, koraller og andre havdyr. Dette i kombinasjon med det stabile og varme klimaet, har gjort Sharm El Sheikh blant de mest yndete reisemål blant nordmenn. Vi reiste hit sammen med vår sønn som fylte 6 år på turen. For oss var det da helt fantastisk å bo på dette all inclusiv hotellet. Maten var litt italiensk innspirert men variasjonen var enorm. Det var ikke en ting vi manglet hverken til frokost lunsj eller middag. Vår sønn var veldig kresen og småspist på den tiden men til og med han var storførnøyd med maten.
Stranden nedenfor hotellet var liten men nydelig. Her kunne man beundre de vakreste fisk og koraller med snorkel og dykkermaske. Stranden hadde også gratis parasoller og solsenger samt en liten bar med forfriskninger- gratis. Snacks som nøtter, pizzastykker, is, brus og vann var gratis både her og ved bassenget hele dagen.
Bassengområdet var også helt topp! Vi holdt oss mest med et lite basseng i nærheten av rommet vårt. Her var det lite folk så guttungen lærte seg å svømme og koste seg med å hoppe fra kanten. Nedenfor var det et mye større bassengområde. Helt fantastisk! Det var også en stor flott lekeplass til ungene og spillerom med blant annet biljard.
En dag var vi ute med en stor båt for å snorkle. Det ble egentlig litt mer stress enn vi hadde regnet med. Det ble mye svømming, da det var et godt stykke fra båten og bort dit det var fint å snorkle. Båten hadde tre stopp, men jeg og guttungen var bare i vannet den første plassen. Det var egentlig mye bedre å snorkle langs stranda! Rødehavet har over 1200 fargerike fiskeslag og et fantastisk korallrev. Hit kommer dykkere fra hele verden.
Kommer du til Sharm el Sheikh en gang så må du få med deg gamlebyen. Sharm el Sheik deles opp i to områder: Det gamle Sharm el Sheik som er den opprinnelige landsbyen, og Naama Bay som er det største turistområdet. I gamlebyen kan du gjøre noen skikkelige kupp. Alt er veldig mye billigere her enn i Naama Bay.
En dag, eller rettere sagt et døgn var vi på busstur til Kairo. Med sine cirka 15 millioner innbyggere er Kairo den største byen i Afrika. Det egyptiske museet med over 100.000 gjenstander fra det gamle Egypt ligger i Kairo. Rett utenfor byen ligger noen av verdenshistoriens mest kjente byggverk nemlig Pyramidene i Giza og Sfinxen. Det var en stor opplevelse å få se disse utrolig byggverkene. Desverre ble litt av opplevelsen ødelagt av innpåslitne selgere. Vår sønn som på den tiden hadde langt lyst hår ble direkte plaget av de. Det var ikke gøy i det hele tatt. Turen gikk med buss fra Sharm el Sheikh sent på kvelden. Fremme i Kairo besøkte vi pyramidene, sfinksen, Nasjonalmuseet og basarområdet Khan el Khalilih. Vi spiste også lunsj på en av Kairos mange restauranter.Også i gatene ble vi dratt inn i butikker vi egentlig ikke ville inn i. Men vi ble da litt tøffere etterhvert som vi ble vandt til maset. Spesielt parfyme, krydder og papyrusselgerene var ekstreme...

En annen ting som jeg synes var ganske skummelt men som guttungen likte veldig godt var kameltur i ørkenen. Vi kjørte buss et stykke for så å få utdelt hver vår kamel. Vi red da inn til en bedduinleir hvor vi fikk servert middag. Vi fikk også oppleve en helt fantastisk solnedgang! For ikke å snakke om stjernehimmelen over ørkenen som er ubeskrivelig vakker! På kvelden reiste vi tilbake til hotellet med buss.CHA AM - THAILAND ÅRSSKIFTET 2004-2005

Her feiret vi nyttårsaften med Tommys familie i 2004/2005. Hotellet er egentlig helt topp og skulle jeg reist tilbake til Thailand med barn kan det ikke bli bedre. Spisestedene lå på rad og rekke langs stranda som bare var 50 meter fra hotellet. Vi måtte over gata for å komme ned dit, men det var ikke noe problem. Det var et stille og rolig strøk. Den ene dagen spaserte jeg og Tommy langs denne veien et godt stykke. Da kom vi til verdens koseligste lille fiskerlandsby.
Men... det var langt ifra slik vi hadde forestilt oss denne turen. Da vi var på vei til Gardermoen hørte vi om tsunamien på radioen. Svigermor, mannen, min svigerinne og typen var allerede reist ned til Thailand. Nå var jeg ,Tommy og min svoger på vei etter. Vi fulgte med på radioen etterhvert som dødstallene steg men vi visste aldri hvor alvorlig dette egentlig var før vi var fremme i Bangkok. Vi hadde to netter her før vi reiste videre til Cha Am. For det var her vi endte opp. Hotellet vi egentlig skulle hatt var ødelagt. Vi måtte bare ta til takke med det vi fikk. Egentlig var vi vel heldige som fikk bo på samme hotell alle 7! Hotellet var som sagt helt greit men litt øde for vår del. Maten var god stranden nydelig og de viktigste butikkene innenfor rekkevidde. Skredderen i gata gjorde nok store penger på oss. Mannfolka bestillte dresser og skjorter for en slikk og ingenting. Jeg kjøpte også litt stoff her som jeg brukte i brudekjolen min.
Mot slutten av ferien var vi ganske lei denne lille rolige plassen så jeg Tommy og Stig min svoger fikk forandret litt på planene. Vi reiste tilbake til Bangkok og hadde de siste nettene der. Det var veldig greit. Vi handlet masse klær, spesielt dongeribukser var veldig billig.
Ting du bør få med deg i Bangkok:
Backpakker gaten Khao San Road i Bangkok er verdenskjent og utrolig populær. Her kommer turister, backpakkerer fra hele verden. Her vandrer folk rundt i ryggsekkene sine for og møte andre mennesker og finne seg et sted og sove. Her kan du fint få deg et overnattingsrom fra 20 til 100 kroner natten. Her finnes det utallige fortausresturanter, barer og resturanter. Er du i Bangkok ta turen innom Khao San Road.

Besøk Zoological Park når du er i Bangkok. Her kan du lett bruke en hel dag. Se dyr som elefanter, løver, flodhester og forskjellige apekatter. Vi fikk også holde og mate tiger og løveunger. Flott severdighet for hele familien.
MBK er et stort kjøpesenter som åpnet i 1985. Senteret ligger i hjertet av Bangkok, like i nærheten av to andre populære og kjente shopping sentere som CentralWorld og Siam Paragon. Kjøpesenteret er i flere etasjer og utgjør over 2000 butikker og boder tilsammen. MBK senteret er svært populært for ungdom.

Chatuchak Weekend Market er fortsatt det største av alle i Thailand. Her finner du over 15000 butikker og boder og har over 200 000 besøkende hver helg. Her får du kjøpt alt mulig, fra Thailandsk håndtverk, klær, mote og flotte antikviteter. Åpningstider er fra 0900 til 1800. Et lite tips kan være og komme tidlig for og unslippe den værste varmen og den store folkemengden. Skal du gjøre et skikkelig kupp er dette stedet for deg.
Floating market. Historien sier at selveste Kong Rama IV beordret å grave ut en 32 kilometer lang kanal som skulle knytte Mae Klong River med Tacheen River. Det som gjør dette området helt spesielt er den svært fruktbare jorden langs kanalbredden og det er de flotteste og fineste grønnsakene og frukter som odles her. Mango, kokosnøtter, bananer og grapefrukt er alle av topp kvalitet. Det flytende markedet Damnoen Saduak er blitt veldig turistifisert, men allikevel noe du bør ha med deg. Du kan bokstavelig talt vandre tørrskodd over kanalen på alle båtene som tilbyr varer.I tillegg til mat, grønnsaker og frukt vil du se håndverksprodukter og kanskje mest interessant, se gamle Thailandske bygninger, små samfunn som lever på tradisjonell måte og så er det naturligvis morsomt å sitte på med de gamle smale båtene langs kanalen.ORLANDO OG MIAMI - FLORIDA MARS 1999

En flyreise til Orlando bringer deg til midtpunktet av solskinnsstaten Florida. Dette er et ypperlig utgangspunkt for ferien din. Du kan slappe av i selve Orlando og har også muligheten til å utforske resten av det Florida har å by på.
Vi hadde en uke her før vi skulle videre til Miami. Vi bodde på Hyatt Place Orlando/Convention Center. Flott hotell med alt man kan ønske seg. Stort rom med balkong hvor vi kikket rett ned i bassenget. Hotellet var delt opp i flere bygg. Hvert bygg var laget som en firkant rundt bassenget.

Orlando er nok best kjent for sine mange temaparker. De vi valgte å besøke denne gangen var Magic Kingdom, Epcot senteret og Universal Studios. Men ellers kan nok blandt annet Kennedy Space Center, Animal Kingdom, Sea world, Wet'n Wild, Gatorland og Silver Springs også være verd et besøk. Men det er begrenset hvor mye en kan rekke over også.
Magic Kingdom må oppleves. Passer veldig godt for barnefamilier, siden de fleste atraksjonene er barnevennlige. Små jenter kan være prinsesser for en dag og guttene kan kle seg opp som Peter Pan eller Kaptein krok. Ved et besøk i parken må man få med seg en av paradene, gjerne en på dagtid og den på kvelden, da denne også har masse lyseffekter. Anbefaler også at man blir i parken til stengetid da fyrverkeriet da er helt fantastisk.

Epcotsenteret har opplevelser for barn og voksne. Her finner man for eksempel 11 land i miniatyr, deriblant den norske paviljongen med stavkirke og fossefall. Her går nordmenn også foran alle andre i køene. Du kan også få deg er skikkelig norsk måltid, hvis du har savnet det. Er du på tur uten barn kan du for eksempel ta deg en pub til pub runder verden rundt. Ellers ligger opplevelsene og atraksjonene på rad og rekke og bare venter på deg.

Universal Studios besøkte vi også. Dette er en ordentlig temapark som lar besøkende "Ride the Movies" som de så fint kaller det. Temaene i Universal Studio's tatt ut fra de største filmene og får gjestene til å føle at de er på filmsettet. Kan blandt annet nevne Twister hvor vi følte vi var inne i filmen. Vi så det i 5D heter det det tro? Iallefall følte vi både varme, kulde, vann og vind fra settet. Plattformen vi stod på beveget seg også og kuer fløy rundt i lufta. Rundt om i parken kryr det også av ekte filmrekvisitter som vogna til Ben Hur, toget fra Tilbake til fremtiden og bilen og dinosaurer fra Jurassic park.

Etter en uke i Orlando satte vi oss i bilen og kjørte ned til Miami. Her sjekket vi inn på et knøttlite hotell. På bildene vi hadde sett av det så det helt nydelig ut. Men når vi så det i virkeligheten så det ut som en liten rosa murkloss mellom alle de andre store flotte hotellene. Dette hotellet er nå revet så da trenger jeg jo ikke skrive noe særlig om det annet enn at det lå midt på stranda. Det var bare å stege rett ut fra frokostsalen og ned i den varme kritthvite sanden. Herifra reiste vi på utflukter til Key west, Everglades og diverse kjøpesenter.
Key West ligger tre timers bil kjørsel sør for Miami, og er Florida Keys ytterpunkt. Bare plasseringen på kartet kan få deg til å drømme deg langt vekk. Vi hadde leid oss en cabriolet og turen ut var skikkelig deilig. Litt solbrente ble vi nok men pytt pytt. Key West er et karibisk paradis og ligger nærmere Cuba enn Miami. Stemningen i byen er også mer karibisk enn amerikansk. Hemningway bodde her og vi så stadig skilt med at her gjorde Ernst Hemningway ditt og datt.

I Everglades nasjonalpark kan du se både den amerikanske alligatoren og den amerikanske krokodillen. Mens krokodillen er nær ved å bli utryddet har alligatoren nærmest blitt et symbol for Everglades og Florida. Vi kjøpte tur med luftputebåt. Vi fikk da i tillegg til masse alligatorer se et rikt fugleliv og masse skilpadder. Tommy hadde seg også en liten vassetur i Everglades. Det var vann så langt vi kunne se men det rakk kun opp til knærne hans. Det var først når han hadde kommet seg oppi båten igjen at de fortalte om alle slangeartene som levde her også.ETAP HOTELL

Jeg ville bare tipse dere om Etap. Dette er en helt suveren hotellkjede. Det er veldig enkle rom helt uten fixfakserier. Ikke får du frokost heller, men rommene er rene og sengene gode. Og det er selvfølgelig tv, toalett og dusj på rommet. Og de koster nesten ikke noe i det hele tatt. Vi har flere ganger benyttet disse hotellene når vi har vært på tur og kun trenger en plass å overnatte. Når vi er på en av våre kjøreturer blir ikke hoteller brukt til noe annet enn soving likevel. Og frokost kan vi få i "cafeen på hjørnet". Etaphotellene er med i Accor kjeden, og har over 460 hotell fordelt på 15 land i verden! Les mer eller bestill her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar