tirsdag 28. juni 2011

Lyskrone... A little help please...

 Takket være tante, er jeg nå eier av denne flotte lyskrona. 
Jeg vet ingenting om lyskroner, så hvis noen kan opplyse meg, så hadde jeg blitt glad.
 Min første tanke var å plukke den fra hverandre, vaske alle krystallene, spraye den svart og bygge den om til stearinlys. 
Apropos krystaller... Er det det, eller er det glass? Hvordan vet jeg det? Jeg finner ingen merking på den.
Nå er jeg ikke så sikker på denne forandringen lenger... Jeg har lyst til å ha den på badet, og den holder vel ikke akkurat våtromstandard... Men jeg trenger jo ikke å ødelegge den selv om jeg putter stearinlys i istedet for lyspærer. Når det kommer til sprayingen, så har jeg ombestemt meg. Jeg er ikke veldig glad i messing, men den får bli som den er en stund iallefall.
Denne kulen som skal henge under kronen veier 260 gram og måler 6 cm i diameter. Dere ser den på to av bildene over her også, så det sier jo litt om størrelsen på hele vidunderet.

Er det noen som vet noe om den, og hvor gammel den kan være?

2 kommentarer:

 1. Hei Hilde:)
  Jeg har lyskrone på badet, den må bare være en viss avstand fra dusj/badekar. Jeg har den ved siden av vasken. Det er ikke lett å vite om det er glass eller krystall, men for den som har peiling så kan de se det når de holdet dem opp i lyset. Tror jeg ville hatt den med lyspærer i det gir ett fint lys og "spill".
  Lykke til:)
  Klem Anita

  SvarSlett
 2. Heisann :-) det er riktig som Anita over her sier at det er i"spillet" i prismene man kan se om et er krystall eller glass. Østeuropeiske lysekroner er i krystall, de er jo store produsenter av krystallvarer. Forskjellen på glass og krystall er blyinnholdet som man finner i krystall. Holder med deg at den kn være som den er... nyproduserte lysekroner får du i svart. denne kan jo være noen år, men den er ikke antikk.

  Ha en fiiin kveld !
  Nostalgia

  SvarSlett